Ashwagandha

Ashwagandha on yksi terveellisimmistä ja hyödyllisimmistä rohdoista, joka auttaa ihmisen kehoa monessa eri toiminnossa. Aswhagandha on tunnetusti ”adaptogeeni”, joka tarkoittaa, että se ei itsessään sisällä hormoneja, mutta sen sisältämät aineet vaikuttavat ihmisen hormonaaliseen toimintaan (esimerkiksi laskee stressitasoja). Aswhagandha on hyvin yleisesti käytetty rohto Intiassa, jossa sen hyödyt on tunnistettu kauan aikaa sitten intialaisessa lääketieteessä. Se voi mm. Laskea verensokeria, – kortisolitasoja, tehostaa aivojen toimintaa sekä auttaa masennuksessa ja ahdistuneisuudessa. 

Aswhagandhasta on yli 200 tieteellistä tutkimusta ja sen käytöstä on todettu lukuisia hyötyjä joista MEIDÄNELIXIR-Tiimi käy läpi viisi mielestämme mielenkiintoisinta, jotka tekevät Aswhagandhasta todellisen superrohdon!

Lievittää Stressiä ja Ahdistuneisuutta

Ashwagandha on ehkä eniten tunnettu sen stressiä lievittävistä ominaisuuksista. Tutkimuksessa, jossa tutkittiin Aswhagandan vaikutusta rottien aivoihin havaittiin, että se estää stressihormoneja virtaamasta kehoon säätelemällä kemikaalien signalointia hermostossa.

Monet ihmiskokeet ovat osoittaneet, että aswagandha voi vähentää stressistä ja ahdistuneisuudesta syntyviä fyysisiä ja henkisiä oireita.

Toisessa 6 viikon tutkimuksessa 88% ihmisistä jotka käyttivät Aswhagandhaa raportoivat ahdistuneisuuden vähentyneen.

60 päivän tutkimuksessa 64 ihmistä, joilla oli todettu krooninen stressi, todettiin koeajan päätyttyä 69% keskimääräinen lasku ahdistuneisuudessa sekä unettomuudessa. Plasebo ryhmällä tämä oli vain 11%.

Päätelmät: Ashwagandhan saattaa olla oiva tapa vähentää päivittäistä stressiä sekä ahdistuneisuutta.

Parantaa Aivojen Toimintaa ja Muistia

Eläin- ja laboratoriokokeet ovat osoittaneet, että Ashwagandha saattaa parantaa muistia ja lisätä aivojen toimintaa sen sisältämien tehokkaiden antioksidanttien avulla. Ashwagandha on myös osoittanut, että se pystyy lisäämään keskittymis- ja reaktiokykyä sekä parantamaan suorituskykyä.

Tutkimusten mukaan, se lisää myös antioksidanttien aktiviteettia, joka auttaa suojaamaan aivosoluja vapailta radikaaleilta.

Toisessa tutkimuksessa jossa, kontrolliryhmälle annettiin 500mg Ashwagandhaa päivittäin, todettiin merkittävää kohentumista reaktio- ja suorituskyvyssä verrattuna vertailuryhmään, jolle annettiin pelkästään lumelääkettä.

Päätelmät: Aswhagandha voi olla oiva tapa lisätä terävyyttä, suorituskykyä sekä parantaa muistia. Ashwagandgaa käytetään hyvin usein yhdessä Brahmin ja Tulsin kanssa, jotka luovat mainion boostin aivojesi toiminnalle.

 Laskee Verensokeria

Aswhagandhan on todettu laskevan verensokeria monien eri tutkimusten mukaan terveillä- sekä diabetekseen sairastuneilla ihmisillä.

Neljän viikon tutkimuksen mukaan koeryhmä jolle annettiin Aswagandhaa tämän tutkimuksen ajan todettiin 13,5 mg/dL alhaisempi verensokeri tutkimuksen jälkeen, kun se oli vertailuryhmällä 4,5 mg/dL.

Toisessa tutkimuksessa, jossa kuudelle ihmisille annettiin Aswhagandhaa 30 päivän ajan huomattiin sen laskevan verensokeria yhtä paljon, kuin suun kautta otettavan diabeteslääkkeen.

Päätelmät:  Ashwagandha saattaa laskea verensokeriasi ja sitä voidaan käyttää diabeteksen ehkäisemiseen sekä tasaisen verensokerin ylläpitämiseen.

Lisää Voimaa ja Lihasmassaa

Tutkimukset osoittavat, että Ashwagandha saattaa lisätä voimaa sekä vahvistaa ja kasvattaa lihaksistoa.

30 päivän tutkimuksessa, jossa miehet käyttivät 750-1250 mg Aswhagandhaa päivittäin, saivat lisää lihasmassaa ja samanaikaisesti vähensivät rasvan määrää kehossa.

Toisessa tutkimuksessa Aswhagandhaa käyttävän ryhmän jäsenet onnistuivat kasvattamaan merkittävästi lihasmassaa ja vähentämään rasvaprosenttinsa jopa puoleen siitä, mitä placebo ryhmällä oli.

Päätelmät: Tämä rohto saattaa lisätä lihasmassaa, vähentää rasvaa sekä lisätä voimaa. Ashwaghanda voi olla oiva apu kuntosalilla kävijälle, joka kaipaa tehoa treeniin ja lisäravinnetta lihaskasvun tukemiseen. Se sopii hyvin myös laihduttajien käyttöön nopeuttamaan tuloksia.

Lisää Testosteronin Määrää Sekä Hedelmällisyyttä Miehillä

Kuten mainitsimme aikaisemmin Aswhagandha on adaptogeeni, joka vaikuttaa ihmisen hormonaaliseen toimintaan sekä lisää kokonaisvaltaista terveyttä.

Tutkimuksessa, jossa 75 hedelmättömälle miehelle annettiin Aswhagandhaa havaittiin, että heidän siittiöiden määränsä kasvoi huomattavasti. Tämän lisäksi tutkimuksessa huomattiin, että miesten testosteronitasot nousivat.

Toisessa tutkimuksessa miehet jotka saivat Aswhagandhaa stressistä johtuvaan hedelmättömyyteen, huomattiin heillä olevan korkeampi antioksidanttitaso elimistössä, sekä enemmän siittiöitä kuin ennen. Kolme kuukautta hoidon jälkeen 14% miesten partnereista tuli raskaaksi.

Päätelmät: Aswhagandha voi antaa boostia testosteronillesi ja lisätä hedelmällisyyttä sekä mieskuntoa. Rohto on siten oiva tapa lisätä miehisyyttä ja parantaa kokonaisvaltaista terveyttä!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s