Vihreä Tee – 4 syytä juoda vihreää teetä!

Vihreä tee on yksi maailman terveellisimmistä juomista. Se sisältää runsaasti eri antioksidantteja ja ravintoaineita, jotka hyödyttävät ihmiskehoa ja mieltä monella eri tapaa.

Vihreän teen hyödyt on tunnistettu Aasiassa jo hyvin kauan aikaa sitten, sillä sitä on käytetty luontaisena lääkkeenä jo tuhansien vuosien ajan. Juomalla päivittäin vihreää teetä, pääset nauttimaan hyvän maun lisäksi sen lukuisista eri terveys hyödyistä!

MEIDÄNELIXIR-tiimi on koonnut yhteen mielestämme 4 oleellisinta vihreän teen tuomaa hyötyä.

 

  1. Auttaa Painonhallinnassa

Vihreän teen on todistettu kiihdyttävän ihmisen aineenvaihduntaa, joka auttaa painon hallinnassa.  Tutkimusten mukaan, vihreän teen sisältämä katekiini nopeuttaa rasvan palamista ja estää sen varastoitumista. Vihreän teen sisältämä kofeiini puolestaan, parantaa ihmisen fyysistä suoritusta, joka edesauttaa rasvanpolttoa. Kofeiinin ja katekiinien on todettu nostavan kehon lämpötilaa, joka puolestaan lisää energiankulutusta.

Lisäksi tutkimuksissa on osoitettu, että kofeiini parantaa urheilusuoritusta peräti 11-12%. Vihreän teen juominen on siis oiva tapa saada kaikki mahdollinen irti treenaamisesta, sekä päästä haluamaansa kuntoon!

  1. Parantaa Aivojen Toimintaa

San Francisco yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan, vihreän teen sisältämät polyfenolit (katekiinit ja flavonoidit) lisäävät aivojen dopamiinin tuotantoa. Sen sisältämä L-Teaniini vilkastuttaa aivojen hermovälittäjäaineen (GABA) toimintaa, joka ehkäisee masennusta ja ahdistusta. L-Teaniinilla laskee myös ihmisen fyysistä ja henkistä stressiä, jonka lisäsksi se auttaa rentoutumisessa.

Vihreän teen sisältämä kofeiini puolestaan stimuloi aivojen toimintaa ja parantaa muistia. Kofeiinia teessä on huomattavasti vähemmän kuin kahvissa, mutta yhdessä L-Teaniinin kanssa, vihreä tee on oiva tapa kehittää ja parantaa aivojen toimintaa.

  1. Pidentää Elämää

Vihreän teenjuojilla on pienempi mahdollisuus sairastua syöpään tai kardiovaskulaarisiin sairauksiin. Vihreän teen sisältämät vahvat antioksidantit suojaavat soluja, jonka puolesta myös vähentävät syövän riskiä. Erään tutkimuksen mukaan, vihreä tee voi vähentää rintasyövän riskiä peräti 22%. Toisessa tutkimuksessa todettiin, että vihreä tee vähensi riskiä sairastua kilpirauhassyöpään peräti 48%.

Vihreän teen on todettu myös vähentävän riskiä sairastua II tyypin diabetekseen. Sen sisältämät ainekset voivat laskea verensokeria ja lisätä insuliiniresistanssia. Erään japanilaisen tutkimuksen mukaan, vihreän teenjuojilla havaittiin olevan 42% alhaisempi riski sairastua II diabetekseen, kuin vertailuryhmällään.

Toisessa japanilaisessa tutkimuksessa seurattiin 40530 japanilaista aikuista teen juojaa, 11 vuoden ajan. Tulokset osoittivat, että teenjuonti vähensi tutkittujen naisten kuoleman mahdollisuutta 23% ja miesten 12%. Sydänsairauksista johtuvat kuolemat vähenivät 31% naisilla, ja 22% miehillä.

Tutkimusta jatkettiin ja tällä kertaa tutkittiin 14001 ihmistä, kohderyhmänä 65-84 vuotiaita teen juojia, ja päästiin hyvin samankaltaisiin tuloksiin. 6 vuoden mittaisen tutkimuksen tulokset osoittivat, että heillä, jotka nauttivat eniten vihreää teetä oli 76% pienempi mahdollisuus kuolla luonnollisista syistä, tutkimuksen aikana.

Vihreä tee on siis oiva tapa parantaa elämänlaatua ja pysyä terveempänä!

4. Lisää Hiusten Kasvua ja Parantaa Ihon Kuntoa

Seoul National University College of Medicinen tekemän tutkimuksen mukaan vihreän teen sisältämä epigallokate-3-gallaatti (EGCG) lisää karvatuppien kasvua ja stimuloi papillaa, jotka lisäävät hiusten kasvua. Lisäksi, vihreä tee on myös oiva tapa taistella miestyyppistä kaljuuntumista (alopecia androgenetica) vastaan.

Korealaisen tutkimuksen mukaan, vihreä tee on potentiaalinen 5-alpha-reductasen blokkaaja, joka estää vapaan testosteronin muuttumista DHT:ksi, joka on perimmäinen syy miestyyppiseen kaljuuntumiseen. Vihreän teen juominen voi siis estää tai hidastaa kaljuuntumista, sekä lisätä hiusten kasvua ja tuuheutta.

Hiusten kasvun lisäksi vihreällä teellä on myös ominaisuuksia, jotka auttavat pitämään hyvää huolta ihosta ja sen kunnosta. Journal of Investigative Dermatologyn mukaan, vihreän teen sisältämä EGCG auttaa aknen hoidossa ja sen ehkäisemisessä. Sen antibakteeriset ominaisuudet vähentävät aknen muodostumista ja syntyä. Vihreän teen sisältämät antioksidantit voivat auttaa ryppyjen muodostumisen vähenemisessä ja ihon nuorena pysymisenä. International Journal for Vitamin and Nutrition tekemän tutkimuksen mukaan, vihreä tee ylläpitää kollageenin tuotantoa, joka auttaa pitämään ihon kimmoisana ja nuorena.

Tieto pähkinänkuoressa:

Vihreällä teellä on lukuisia eri terveyttä parantavia ominaisuuksia, joita tukevat lukuisat eri tutkimukset. Vihreä teen juominen on oiva tapa laihduttaa ja ylläpitää ihanne vartaloa. Se lisää myös päivittäistä vireyttä ja auttaa keskittymään ja muistamaan asioita paremmin. Sen nauttiminen on tehokas tapa saada helpotusta päivittäiseen stressiin ja kiireiseen elämäntapaan.

Kun teetä nautitaan jatkuvasti, voidaan myös vähentää huomattavasti vakaviin sairauksiin sairastumista ja pidentää elämää ja sen laatua.

MEIDÄNELIXIR suosittelee vihreän teen päivittäistä nauttimista!

 

Lähteet: 

|, B. K. (2016). 10 Proven Benefits of Green Tea. Retrieved October 02, 2016, from https://authoritynutrition.com/top-10-evidence-based-health-benefits-of-green-tea/

H. (n.d.). 11 Benefits of Green Tea That You Didn’t Know About. Retrieved October 02, 2016, from http://www.lifehack.org/articles/lifestyle/11-benefits-of-green-tea-that-you-didnt-know-about.html

Result Filters. (n.d.). Retrieved October 02, 2016, from https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10584049

Staff, B. M. (n.d.). Weight loss. Retrieved October 02, 2016, from http://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/weight-loss/in-depth/metabolism/art-20046508

By Anne Becker, published on June 10, 2003 – last reviewed on June 9, 2016. (n.d.). Green Tea on the Brain. Retrieved October 02, 2016, from https://www.psychologytoday.com/articles/200306/green-tea-the-brain

Hair Growth: The Benefits of Green Tea. (2015). Retrieved October 02, 2016, from http://www.livestrong.com/article/288179-the-benefits-of-green-tea-to-hair-growth/

Result Filters. (n.d.). Retrieved October 02, 2016, from https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14743550

Benefits of Green Tea for Skin – Aging. (n.d.). Retrieved October 02, 2016, from http://www.yourteahq.com/benefitsofgreenteaforskin-aging/

 

 

 

 

 

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s