Lisäravinne – Magnesium

Lisäravinne – Magnesium

MEIDÄNELIXIR Arvostelu: ★★★★★

Mineraalit ovat tärkeä osa ihmisen hyvinvointia, ja ovat suuressa vastuussa tuhansista, kehomme sisällä tapahtuvista, reaktioista. Ihmiselle elintärkeisiin ns. ”välttämättömiin mineraaleihin” kuuluvat mm. kalsium, natrium, kalium ja magnesium.

Magnesium on yksi runsaimmista mineraaleista kehossamme, ja kokonaisuudessaan magnesium on osana yli 300 elintärkeää kemiallista reaktiota. Tässä artikkelissa MEIDÄNELIXIR-tiimi tiivistää yhteen Magnesiumin tärkeimmät työtehtävät kehossamme.

Luusto:

Luuston terveyteen yhdistetään yleensä kalsium-mineraali, mutta terveen luuston säilyttämiseksi on tärkeää, että kalsiumin lisäksi keho saa päivittäin myös tarvittavan määrän magnesiumia.

Ihmiskeho sisältää noin 25 grammaa magnesiumia, joista reilu puolet esiintyy luustossa. Jos magnesiumia ei ole saatavilla, sen puute saattaa heikentää luuston vahvuutta, sekä tiheyttä. Magnesium auttaa myös kalsiumin imeytymisessä, ja magnesiumin puute voi olla syynä siis alhaisiin kalsium tasoihin kehossa. Näiden kahden mineraalin vajaus pitää ottaa vakavasti, sillä se saattaa johtaa luukatoon (osteoporoosi).

Sydän ja verenkierto:

Magneisium vahvistaa sydäntä ja sen lihaksia. Tutkimuksissa on osoitettu, että 100mg magnesiumia päivässa nauttineiden keskuudessa todettiin 8% lasku sydänkohtauksen riskissä. Lisäksi todettiin korrelaation magnesiumin ja verenpaineen välillä; magnesiumia päivittäin saaneilla henkilöillä todettiin alhaisempi verenpaine.

Kehomme ääresiverenkiertoon vaikuttavat alustavasti geneettiset tekijät. Kuitenkin, magnesiumin on todettu parantavan näitä tekijoitä, ja veri kiertää paremmin vaikeisiin paikkoihin, kuten esimerkiksi sormiin ja varpaisiin. Sitä on jo pitkään käytetty hoitkeinona levottomiin jalkoihin.

programacion_neurolinguistica_pnl_

Keho ja Mieli

Magnesiumilla on todettu olevan monia eri kehon fysiologisia toimintoja parantavia ominaisuuksia:

  • Lihaskrampit ja jännitys

  • Päänsärky

  • Unenlaatu

  • Masennus ja ahdistus

Magnesiumin puute:

Magnesiumin puute ei ole yleistä terveiden ihmisten keskuudessa, sillä munuaiset säätelevät magnesiumin määrä virtsassa. Jos kehon magnesiumin määrä on alhainen, sitä ei poistu virtsan mukana, vaan keho pyrkii säilyttämään sen sisällään.

Jos magnesiumin puutetta kuitenkin esiintyy, voi se aiheuttaa ruokahaluttomuutta, pahoinvointia, oksentelua, väsymystä, sekä heikotusta. Yleisempiä syitä magnesiumin puutteseen ovat runsas alkoholin nauttiminen, sekä magnesiumin puutetta aiheuttavat lääkkeet.

Parhaat luonnolliset magnesiumin lähteet:

  • auringonkukan siemenet

  • sesamin siemenet

  • keitetty pinaatti

  • soijamaito

  • kaurapuuro

  • parsakaali

Lisäravinteet ja Annostelu:

Magnesium on halpa ja turvallinen lisäravinne, jota on saatavilla esimerkiksi apteekista, ruokakaupoista, sekä lisäravinne myymälöistä. Sitä on mahdollista saada jauheena, tablettina, tai vaikkapa nesteenä.

magnesium-supplement-bottle-140130

Ikä Miehet Naiset Raskaana Imettävät
Alle 6kk

30 mg*

30 mg*

7–12 kk

75 mg*

75 mg*

1–3 vuotta

80 mg

80 mg

4–8 vuotta

130 mg

130 mg

9–13 vuotta

240 mg

240 mg

14–18 vuotta

410 mg

360 mg

400 mg

360 mg

19–30 vuotta

400 mg

310 mg

350 mg

310 mg

31–50 vuotta

420 mg

320 mg

360 mg

320 mg

51+ vuotta

420 mg

320 mg

Lähteet

Heller, D. (2012, July 30). Magnesium: Why You Need It. Retrieved September 26, 2016, from http://www.doctoroz.com/blog/daniel-heller-nd/magnesium-miracle-mineral
Magnesium — Health Professional Fact Sheet. (2016, February 11). Retrieved September 26, 2016, from https://ods.od.nih.gov/factsheets/Magnesium-HealthProfessional/
Webberley, H., Dr. (n.d.). Retrieved September 26, 2016, from http://www.medicalnewstoday.com/articles/286839.php

 

Mainokset

One Comment Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s