4 Syytä Miksi Juuri Kylmä Suihku

Aloita päivä kylmällä suihkulla!

Carl Richards valmistautuu taas uuteen työpäivään BAM Alliance yhtiön johtajana. Hänen on oltava skarppina, sillä miljoonat Yhdysvaltojen asukkaat ovat valinneet juuri heidät saadakseen parhaat rahoitukseen liittyvät vinkit. Hän aloittaa aamunsa peseytymällä suihkussa, mutta juuri ennen kuin hän on hyppäämässä pois, hän vetää syvään henkeä ja kääntää hanan kylmälle. ”Mielen ja kehon koetteleminen heti aamusta rohkaisee samanlaiseen käytökseen loppupäiväksi,” kertoo Richard New York Times lehdessä julkaistussa artikkelissa.

Kylmällä suihkulla on todettu olevan lukemattomia parantavia fysiologisia vaikutuksia ihmiskehoon sekä mieleen. MEIDÄNELIXIR-Tiimi on kerännyt yhteen Neljä Arkea Parantavaa Kylmän Suihkun Vaikutusta:

 

  1. STRESSI TOLERANSSI: Kehon äkillinen kosketus kylmään veteen ilman totuttelua voi parantaa ihmisen stressi toleranssia. Kyseessä on hormonitasolla tapahtuva muutos, jossa kehon reaktio tähän äkilliseen kylmään ärsykkeeseen on todettu lisäävän elimistön glutationi pitoisuutta, joka puolestaan kontrolloi ihmisen hormoni tasapainoa. Tuloksena ovat huomattavasti alhaisemmat stressitasot.
  1. MIELEN VALPPAUS. Kylmät vesipisarat kosketuksessa kehomme kanssa käynnistävät monilla alitajuntaiset syvät hengenvedot tiheään tahtiin. Tämä on tuttu reaktio varmasti monelle, mutta myös suurin syy miksi kylmä suihku skarppaa ihmismieltä. Kiihkeän hengityksen yhteydessä keho vastaanottaa runsaan määrän happea, joka puolestaan nopeuttaa sydämen lyöntitiheyttä. Tuloksena on runsas verenvirtaus koko kehoon, jonka tuloksena on luonnollinen energia annos loppupäiväksi.
  1. PALAUTUMINEN. Rasitteesta johtuvat lihasarkuus sekä tulehdukset ovat helposti lievennettävissä kylmällä suihkulla. Vedestä johtuva kylmyys lihaksen päällä lisää verenkiertoa, jonka mukana tulevat ravinteet hoitavat vaurioitunutta kudosta. Suihku kannattaa kohdistaa yhteen osa-alueeseen kerrallaan ja antaa kylmän veden vaikuttaa noin viisi minuuttia.
  1. VERENKIERTO. Vastareaktiona kylmään veteen keho voi kuljettaa verta pitääkseen sisäelimet lämpimänä. Tehokas verenkierto on yksi tärkeimpiä elementtejä yleiseen terveyteen, sillä se on kehon tapa kuljettaa happea, sekä mikroravinteita elimistön eri osiin. Kansainvälisesti tunnettu terveys ekspertti Tohtori Mercola kuvailee tätä verenkieroa parantavaa ominaisuutta tärkeäksi osaksi koko sydämen sekä verenkiertoelinten hyvinvointia.

 

 

Lähteet:

Borreli, L. (2014). 7 Surprising Cold Shower Benefits For Your Body And Skin. Retrieved July 27, 2016, from http://www.medicaldaily.com/benefits-cold-showers-7-reasons-why-taking-cool-showers-good-your-health-289524

Brady, K. (2015). 5 Health Benefits of Taking a Cold Shower. Retrieved July 27, 2016, from http://www.womenshealthmag.com/health/benefits-of-a-cold-shower

Richards, C. (2016). The Benefits of Getting an Icy Start to the Day. Retrieved July 27, 2016, from http://www.nytimes.com/2016/03/15/business/the-benefits-of-getting-an-icy-start-to-the-day.html?_r=0

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s